tisdag 31 januari 2012

Supersnabb rotsakspytt

Igår blev det middag och film med en sjuk och hängig bonussyster. Lagade en supersnabb rotsakspytt med kassler som blev väldigt uppskattad och om jag får säga det själv, mycket godare än fryst färdig pyttipanna. Med frysta rotsaker gick det verkligen snabbt att sno ihop en riktigt god variant på en klassisk pyttipanna som med fördel serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor. Jag tycker det blir väldigt gott att servera äggen "sunny side up" med lite rinnande äggula som man kan röra ihop med pytten. Om du vill lyxa till det lite extra kan du pochera äggen istället för att steka dem.


Rotsakspytt med kassler (4-5 port)

2 frp frysta rotsaker (ca 500 g/frp)
600 g kassler
4 ägg
inlagda rödbetor

Stek rotsakerna i en stekpanna, gärna lite i taget eller dela upp i två stekpannor om du har hemma. Skär samtidigt kasslern i små fyrkanter. När rotsakerna blivit varma, tillsätt kasslerbitarna och rör ihop. Krydda med salt och peppar. Hetta upp pytten. Använd den extra stekpannan för att steka äggen alternativt lägg över pytten i en servingsskål med lock och använd samma stekpanna. Servera med inlagda rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar