fredag 20 januari 2012

Fredagsmys

Återigen en asiatisk touch på middagen hemma hos mig. Ikväll blev det en favorit från ett gammalt nummer av Elle Mat & Vin. På väg hem inhandlades tulpaner och nu börjar På Spåret, så efter en riktigt god middag välkomnas helgen med lite härligt fredagsmys.


Risnudlar med räkar, edamamebönor och grapefrukt (2 port)

100 g risnudlar
150 g edamamebönor
2 grapefrukter (saften från en och fileade klyftor från en)
200 g räkor
1/2 rödlök
1 msk chilisås
2 cm ingefära
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker

Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet. Lägg i en skål. Tillsätt edamamebönor, grapefruktfiléer, räkor och rödlök. Blanda grapefruktsjuice, chilisås, ingefära, fisksås och socker till en dressing och häll över salladen.


Jag kan varmt rekommendera att tillaga lite extra edamamebönor och servera med havssalt som tilltugg till matlagningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar