måndag 15 augusti 2011

Smakfulla Spanien

Om du vill njuta av sol, bad, kultur, shopping och riktigt god mat är Barcelona resmålet för dig! Efter en weekend i en av Europas bästa städer måste jag ju så klart lägga upp lite bilder av helt fantastisk mat. 

Paella
Första kvällen åt vi en mixed paella med skaldjur och kyckling på en liten restaurang som låg längst stranden i Barcelona.

Tapas

Mer tapas
Runt om i stan fanns det små tapasrestauranger där tilltuggen serverades uppdukade på fat med tandpetare. Man fick själv ta för sig och sedan betala för de tandpetare som fanns på tallriken. Alla tapas såg så goda ut och det svåraste var att bestämma sig för vilka man skulle välja. Det kanske var anledningen till att vi åt tapas till lunch varje dag.

Calamares
I en hamnstad som Barcelona är calamares ett måste. Friterade bläckfiskringar kan vara sådär om de är sega med för mycket fritysmet men också alldeles, alldeles underbara om de tillagas som de ska. Här avnjöts de med en kall och god cava. Behöver jag säga mer? 

Ännu mer paella
Som sagt erbjuder Barcelona riktigt bra skaldjur och resan avslutades på samma sätt som den började. Skaldjurspaellan som vi åt på en fiskrestaurang i hamnen var helt utsökt. En perfekt avslutning på en kulinarisk resa. Nu väntar bara att börja laga lite spanska rätter i mitt kök. Det kanske till och med blir tapas eller paella på min nästa middagsbjudning. 

1 kommentar:

  1. Å, välkomna hem! Hoppas att ni haft det bra.
    Att tyda av bilderna här i bloggen så verkar det iaf så. :-)
    Underbart ser det ut.
    Kramen

    SvaraRadera