söndag 7 augusti 2011

Sensommarfest

Det har varit en fantastisk sommar, men idag känns det som att hösten börjar närma sig. Jag kan faktiskt inte komma ihåg sist det regnade en hel dag. Trots regn idag var det underbart väder igår kväll och min första middag på föreningens takterass blev en lyckad tillställning.


Mitt trevliga sällskap bjöds på en grekisk buffé med grekisk sallad, ugnstekta rotsaker, citronmarinerad fläskfilé, fetaostfyllda köttfärsbiffar och olika kryddstarka korvar. Dessutom fanns det nybakat lantbröd, hoummus och självklart en massa tsatsiki.


Fläskfilén var ett nytt recept, som blev väldigt gott och dessutom enkelt att göra eftersom det mesta gick förbereda redan dagen innan.

Citronmarinerad fläskfilé (till buffé) 

1,5 kg fläskfilé
2 citroner (skal från båda, saft från en)
0,5 dl hackad basilika
0,5 dl hackad persilja
1 dl olivolja
salt peppar

Bryn fläskfiléerna i stekpanna, krydda med salt och peppar. Köttet tillagas sen klart i ugn på 160 grader. Innertemperaturen på köttet ska vara 70 grader. Låt svalna och skär sedan köttet i skivor. Blanda ihop citronskal och -saft, örter, olivolja, salt och peppar till marinaden. Fläskfilén ska marineras i minst 30 minuter, men kan med fördel marineras längre. Eftersom köttet serveras kallt är det perfekt för buffébordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar