måndag 23 januari 2012

Lyxigt med räkor

När man har en massa goda ingredienser i kylskåpet, så som handskalade, färska räkor och sparris får man passa på att lyxa till det lite extra även om det "bara" är måndag. Något som är väldigt gott och passar riktigt bra till räksallad är pocherat ägg. Det är lite pyssligt, men är egentligen inte svårare än att koka ett ägg med skal. 


Att pocherat ägg

2 liter vatten
1 msk ättiksprit 
1 msk salt
ägg

Koka upp vatten med ättika och salt. Dra ner värmen och låt vätskan sjuda. Knäck ett ägg i en kopp. Låt ägget sakta glida ner i vattnet och tänk på att hålla koppen så nära vattenytan som möjligt. Koka i ca 3 minuter och lyft sedan upp ägget med en hålslev. Det går bra att känna försiktigt på ägget, gulan ska vara rinnig. Om du vill pochera flera ägg går det bra att lägga det färdigpocherade ägget på ett bakplåtspapper. Det underlättar att pochera ett ägg i taget och om byt gärna vätskeblandning efter att ha pocherat 4-5 ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar