onsdag 12 oktober 2011

Snabblagad husmanskost

Jag gillar verkligen kåldolmar, men den klassiska, svenska humanskosten tar väldigt lång tid att göra. Så nu under hösten när vitkål är billigt har jag passat på att göra en snabbversion av den goda rätten. Smakerna påminner onekligen om kåldolmar, men den här rätten tar en bråkdel av tiden att tillaga.


Köttfärs- och vitkålsfräs (4 port)

1/4 vitkål
400 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
salt och peppar

Skär bort rotstocken på vitkålen och strimla. Hacka lök och fräs tillsammans med köttfärs i en stekpanna. Pressa i vitlöksklyftan. Fräs samtidigt kålstrimlorna i smör eller olja i en wokpanna eller stekgryta med lock i ca 5 minuter. Slå över köttfärsen i grytan och blanda med vitkålen. Smaka av med soja, salt och peppar. Låt koka ihop någon minut. Servera med lingon eller lingonsylt och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar