Köttfärsgratäng med getost (4 pers)
2 st aubergine
500 g köttfärs
2 st gula lökar
1 vitlöksklyfta
1,5 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk timjan
2 dl crème fraiche
100 g getost
1 dl riven gratängost
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i skivor på längden. Salta på båda sidorna och låt vattna ur i ca 30 minuter. Stek köttfärsen och hackad lök tills dess att färsen fått färg. Pressa över vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten. Krydda med salt, peppar och timjan. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Blanda ihop getosten och crème fraichen till en kräm. Skölj av aubergineskivorna och klappa torra med hushållspapper. Varva köttfärsröra, aubergineskivor och ostkräm i en ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Toppa gratängen med riven ost när det ca 10 minuter kvar av gräddningstiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar