torsdag 27 oktober 2011

Gratäng eller lasagne?

Ikväll lagade jag en variant på lasagne utan pasta, eller kanske mer som en gratäng, med köttfärs, aubergine och getost. Jag som precis börjat tycka om chèvre blir alltid lika glad när jag hittar ett nytt recept med getost som faller mig i smaken.


Köttfärsgratäng med getost (4 pers)

2 st aubergine
500 g köttfärs
2 st gula lökar
1 vitlöksklyfta
1,5 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk timjan
2 dl crème fraiche
100 g getost
1 dl riven gratängost
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i skivor på längden. Salta på båda sidorna och låt vattna ur i ca 30 minuter. Stek köttfärsen och hackad lök tills dess att färsen fått färg. Pressa över vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten. Krydda med salt, peppar och timjan. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Blanda ihop getosten och crème fraichen till en kräm. Skölj av aubergineskivorna och klappa torra med hushållspapper. Varva köttfärsröra, aubergineskivor och ostkräm i en ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Toppa gratängen med riven ost när det ca 10 minuter kvar av gräddningstiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar