söndag 2 oktober 2011

Blomsterplock och syltkok

Vilken härlig söndag! Första helgen i oktober och Stockholm har bjudit på underbart härligt höstväder. Efter en långpromenad på Djurgården, som avslutades med fika och blomsterplock på Rosendals trädgård har jag nu kokat marmelad.


Jag fick flera kilo päron av min chef förra veckan och det fick därför bli lite päronmarmelad idag. Hittade ett recept med ingefära och valnötter, så nu återstår det bara att skaffa hem lite brie eller kanske baka scones för att smaka av det nya receptet.


Päronmarmelad med ingefära och valnötter

6 stora päron
1 dl råsocker
1,5 dl syltsocker
5 cm riven ingefära
vatten
100 g grovhackade valnötter
1 tsk citron

Ta bort kärnhus och skär päronen i skivor. Lägg i en tjockbottnad kastrull med socker och ingefära. Täck till hälften med vatten. Koka ihop tills päronen blivit mjuka. Ta bort skummet och tillsätt därefter citron och valnötter. Låt svalna några minuter och häll upp i varma, rengjorda glasburkar. Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar