torsdag 20 oktober 2011

Mer kål

I veckan har det tillagats mer kål i mitt kök. Sist var det vitkål och den här gången blev det blomkål. Mamma bjöds på lax med pesto och Västerbottensost serverad med blomkålspuré. Precis som förra gången, tar den här rätten inte särskilt lång tid att tillaga. Den är dessutom väldigt god och kan absolut kvalificeras som trevlig bjudmat.


Pesto- och VB-fylld lax med blomkålspuré (4 port)

4 st laxfiléer
2 msk grön pesto
1 dl riven Västerbottensost

1 blomkålshuvud
2 dl mellangrädde
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och skär ett snitt längst med varje filé. Fyll snitten med pesto och riven ost. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter. När laxen placerats i ugnen, fördela blomkålen i små buketter och koka upp tillsammans med grädden. Låt sjuda i ca 10 minuter eller till blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkål och grädde till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar