måndag 25 oktober 2010

Snabbmat med ICA's nya pesto

En riktigt snabblagad maträtt som blivit lite av en klassiker i mitt kök är pasta med tonfisk och röd pesto. Fördelen med den här rätten är att den är god med endast dessa tre ingredienser, men kan med fördel lyxas till med fetaost eller parmesan och lite pinjenötter. Det är även gott att blanda i lite ruccola eller några blad färsk basilika till servering.


Just idag lagas denna pastarätt med en liten burk tonfisk (perfekt för en person), pastaskruvar, parmesan, basilika och så en av ICA's nya pestosmaker, Arrabbiata. Det är en ny variant på den klassiska röda peston med soltorkade tomater som bas, men den här har även tillsatt chili vilket ger en lite mer eldig smak och passar utmärkt till tonfisken.


Med tanke på hur god Pesto Arrabbiata var, ser jag fram emot att prova den andra nya smaken som ICA just lanserat, Pesto Paprika av rostad paprika och cashewnötter.

1 kommentar: