Linsgryta med chorizo och blomkål
200 g röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
3 tomater
1 blomkålshuvud
3 chorizokorvar
sambal oelek
salt och peppar
Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten ca 6 dl med grönsaksbuljong och lägg därefter i linserna och koka enligt förpackningen, ca 10 minuter. Låt linserna svalna något och häll därefter bort vattnet.
Medan linserna kokar, skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar och dela blomkålen i små buketter.
Hetta upp olja i en stor stekgryta och fräs löken och vitlöken. Tillsätt de hackade tomaterna och blomkålen. Slå därefter över vatten som täcker grönsaksblandningen och låt småkoka i ca 10 min.
Skär upp korven i skivor och lägg ner i grytan, tillsammans med linserna. Smaksätt grytan med 2 teskedar sambal oelek samt salta och peppra.
Servera gärna med färsk persilja. Sedan är det bara att njuta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar