torsdag 7 oktober 2010

Torsdagsgryta

En mustig gryta är perfekt för en regnig höstdag, men när man kommer hem efter lång dag på jobbet finns det inte alltid energi att lägga alltför mycket tid på matlagning. Här är en enkel och god gryta som går snabbt att förbereda och som dessutom smakar fantastiskt.



Linsgryta med chorizo och blomkål

200 g röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
3 tomater
1 blomkålshuvud
3 chorizokorvar
sambal oelek
salt och peppar


Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten ca 6 dl med grönsaksbuljong och lägg därefter i linserna och koka enligt förpackningen, ca 10 minuter. Låt linserna svalna något och häll därefter bort vattnet.

Medan linserna kokar, skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar och dela blomkålen i små buketter. 

Hetta upp olja i en stor stekgryta och fräs löken och vitlöken. Tillsätt de hackade tomaterna och blomkålen. Slå därefter över vatten som täcker grönsaksblandningen och låt småkoka i ca 10 min.

Skär upp korven i skivor och lägg ner i grytan, tillsammans med linserna. Smaksätt grytan med 2 teskedar sambal oelek samt salta och peppra.

Servera gärna med färsk persilja. Sedan är det bara att njuta!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar