måndag 11 oktober 2010

Drömmar om julen

Nu är det inte så länge kvar till jul, iallafall inte om man ska tro Systembolaget som redan börjat sälja Blossas senaste årsglögg, Blossa X. Och med tanke på hur fort tiden springer iväg är det nog bara att inhandla glöggen för att säkert ha den hemma till årets första adventsfika.

Enligt Blossas egen hemsida är Blossa X "en glimrande hyllning till 2010 talets första jul. Både färg och smak har en omisskännlig ton av saffran som har extraherats i fyllig cognac och därefter blandats med torrt vitt vin, sött starkvin och Blossas klassiska glöggkryddor". Eftersom jag verkligen gillar saffran och det faktum att jag älskar glögg, tror jag att Blossa slagit huvudet på spiken med sitt senaste tillskott.

Blossa har dessutom lagt upp förslag på tilltugg till glöggen och jag som blivit helt tokig i fikon fastnade för detta recept:


Salta kringlor med färskostkräm och fikonmarmelad (15st)

Skapat av: Conrad Tyrsén, Årets konditor 2009,
Landslagskonditor, Pastry chef Conrad Tyrsen

100 g färskost
2 tsk fänkålsfrön
Fikonmarmelad
Salta kringlor/bretzel
Hyvlad fänkål

Mortla fänkålsfrön och blanda med färskost, krydda med salt och svartpeppar
efter smak. Lägg ett lager färskostkräm på den salta kringlan/bretzeln, efter det
en klick fikonmarmelad. Om du vill kan du dekorera med tunt skivad fänkål.

Recept och bild hämtade från blossa.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar