söndag 29 maj 2011

Försmak av svensk sommar

När kusin är på besök från USA, blir det svensk meny till middag. Hemmagjord skagenröra, sallad med varmrökt lax och så den goda kladdkakan som serverades på födelsedagen.


Hemmagjord skagenröra är inte alls svårt. Bara att blanda lika delar turkisk yoghurt och majonäs tillsammans med dill, salt, svartpeppar, finhackad rödlök och så räkor så klart. Jag serverade röran på rostat bröd, men det är också riktigt gott att smörsteka brödet istället för att rosta.


Till varmrätt blev det en riktigt somrig sallad med varmrökt lax. Jag har redan nämnt det förut men när man gör sallad med en massa godsaker kan det inte bli annat än gott. Igår blandades laxen med sallad, tomater, rödlök, avokado, sparris och så smulad fetaost.


Choklad, grädde-/yoghurtröra och färska bär till efterrätt, en kombination som håller i alla lägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar