söndag 2 januari 2011

Gott nytt år!

Ett nytt år har precis börjat, men nu vill jag främst fokusera på avslutningen av 2010, en riktigt lyckad nyårsfest med god mat och underbart sällskap. Det är betydligt mycket svårare att lyckas med en måltid för 20 personer än om du lagar för fyra och nyårsafton blev verkligen ett eldprov. Det planerades med en kall förrätt som kunde förberedas innan gästerna kom och kvällens absolut bästa köksredskap var köttermometern som genererade perfekt helstekt oxfilé. En chokladtryffeltårta med hallonkompott blev pricken över i:et på nyårssupén. Tyvärr togs det alldeles för lite matbilder, ur bloggsynpunkt iallafall, men här syns lite av förrätten, parma- och fikonsallad. Enkelt att göra och resulterade i tomma fat, så när som på fikonskalen.


Parma- och fikonsallad med getostkräm

Parmaskinka
Fikon, färska
Ruccola
Pinjenötter
Getost
Turkisk youghurt

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg, låt svalna. Blanda getost och turkisk youghurt, efter smak, till en slät kräm. Skär varje fikonen i fyra klyftor. Lägg upp ruccola på tallrikar, med två parmaskivor och fikonklyftor av ett fikon. Ringla över getostkrämen. Avsluta med pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar