söndag 19 december 2010

Fräsch couscous

Mitt i all julmat kan det vara skönt att bryta av med en lättare måltid. En god och snabblagad rätt är couscous och kyckling. Min favorit är en couscousblandning med feta, paprika och riktigt mycket färsk persilja.


Fräsch kycklingcouscous
Kycklingfilé
3 dl couscous
2,5 dl vatten
1 röd paprika
1 frp fetaost
1 kruka färsk persilja

Stek kyckling och smaksätt med grillkrydda. Under tiden skär fetaosten och paprikan i tärningar. Jag brukar koka vatten i vattenkokare till couscousen, sen är det bara att röra ihop grynen med kokande vatten, lite olivolja och salt. Till den här rätten använder jag gärna flingsalt med citronsmak eller citronolivolja. Blanda därefter ihop couscousen med osten, paprikan och persiljan. Servera med kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar