torsdag 4 april 2013

Snabblagad köttfärsröra

Jag hade tänkt göra köttfärsbiffar eller kanske en paj ikväll, men jag blev kvar längre än planerat på jobbet och hungern började smyga sig på alltför mycket för att ställa sig och laga något tidskrävande. Så det fick bli en snabblagad köttfärsröra istället. Lite "man tager vad man haver"-blandning med bland annat köttfärs, purjolök och senap. Efter ungefär en kvart kunde middagen stå på bordet och inte vilken mat som helst, utan en riktigt god köttfärsrätt.


Köttfärsröra med purjo och senap (3 pers)

400 g köttfärs
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
2 msk "vanlig" senap
1 msk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
salt och peppar
basmatiris

Börja med att koka upp vatten och koka riset enligt förpackningen. Skär purjolöken i strimlor och stek i stekpanna. Lägg över på en tallrik och fortsätt med att steka köttfärsen i lite smör. Det går bra att använda samma stekpanna. Salta och peppra färsen. Lägg tillbaka purjon i pannan och tillsätt grädde, senap och soja. Koka ihop och smaka om det behövs ytterligare kryddor. Servera med riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar