söndag 7 april 2013

Eftermiddagsfika

För någon dag sedan gick ett persiennsnöre sönder hemma hos oss. Idag fick vi hjälp med att byta ut det trasiga snöret och då tyckte jag det passade bra att bjuda på nybakat fikabröd. Eftersom jag inte hade så mycket tid fick det bli något som gick snabbt att baka ihop, nämligen kardemummakaka. En helt ljuvlig mjukkaka till eftermiddagskaffet. Jag gjorde en halv sats och gräddade kakan i en liten springform (15 cm) för att det skulle bli lagom till fyra personer. Jag tycker det är fint att servera en lite mindre kaka om man inte är så många och den lilla springformen har använts flitigt i mitt kök sedan den köptes. 


Kardemummakaka (4 pers)

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
50 g smör
1,25 dl mjölk
1/5 ägg
pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Blanda ner smöret så det blir finfördelat. Rör därefter ner mjölk och ägg och häll upp smeten i en smord och bröad springform (ca 15 cm). Strö över pärlsocker och grädda ca 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar