tisdag 16 oktober 2012

Amerikansk Tex Mex

En av mina kusiner har bott i USA i över 10 år, vilket har gjort att jag spenderat en hel del tid där. Hon är i Stockholm nu, så i helgen hade vi en liten USA-"get together" där vi lagade en av hemmafavoriterna från tiden då jag och Mia levde drömmen i New Jersey, nämligen chicken enchilada soup.


Chicken enchilada soup (4 pers)

4 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 burk majs
1 burk svarta bönor
1 röd paprika
1 dl hackade jalapenos (inlagda)
6 dl kycklingbuljong
1 kruka färsk koriander

Riven Tex Mex-ost
Tacochips, lättsaltade (gärna Fritos scoops om du lyckas få tag på dessa fantastiska majschips)

Stek kycklingfiléerna hela. Krydda med salt och vitpeppar. Skär paprikan i bitar. När kycklingen är färdigstekt, skär även den i mindre bitar. Hetta upp smör i en gryta och lägg i kycklingbitar, paprika, majs, bönor och jalapenos. Rör runt och slå över krossade tomater och buljong. Späd ut med lite extra buljong om det behövs. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad koriander. Servera med riven ost och tacochips. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar