Chicken enchilada soup (4 pers)
4 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 burk majs
1 burk svarta bönor
1 röd paprika
1 dl hackade jalapenos (inlagda)
6 dl kycklingbuljong
1 kruka färsk koriander
Riven Tex Mex-ost
Tacochips, lättsaltade (gärna Fritos scoops om du lyckas få tag på dessa fantastiska majschips)
Stek kycklingfiléerna hela. Krydda med salt och vitpeppar. Skär paprikan i bitar. När kycklingen är färdigstekt, skär även den i mindre bitar. Hetta upp smör i en gryta och lägg i kycklingbitar, paprika, majs, bönor och jalapenos. Rör runt och slå över krossade tomater och buljong. Späd ut med lite extra buljong om det behövs. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad koriander. Servera med riven ost och tacochips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar