måndag 29 juli 2013

Supergod pizza

Det är så kul att hitta nya, bra recept bara för att man ser en snygg bild på någon maträtt. Det senaste "fyndet" var via Perpetually Chic där bilden sedan länkade mig vidare till ett recept från en finsk bloggare. Tack Google Translate är allt jag säger.

Jag gjorde det väldigt enkelt för mig och köpte färdig pizzadeg, men det går självklart bra att göra egen om man har tid. jag fuskade även med köpt pesto, men den blir nog ännu godare med hemgjord. Sen kan man byta ut krabbköttet mot annat protein. Jag skulle vilja prova göra den här pizzan med bland annat parmaskinka, salami eller varför inte räkor. 


Mozzarellapizza med krabba (förrätt till 4-5 pers)
1 pizzakit
1 mozzarella
1 burk krabbkött
5-7 cocktailtomater
1/2 rödlök
2 msk pesto
hyvlad parmesan
basilika

Sätt ugnen på 250 grader. Rulla ut degen på en plåt och riv över mozzarellan i små bitar. Grädda i ca 10 minuter till pizzabotten och osten börjat få färg. Skär samtidigt tomaterna i skivor, strimla löken och låt vätskan från krabbköttet rinna av. När pizzan förgräddats klart lägger du på tomatskivorna, löken och krabban och gräddar i ytterligare 3-5 minuter. Ringla pesto över den färdiggräddade pizzan och toppa med hyvlad parmesan, basilika och lite flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar