tisdag 23 juli 2013

Weber - vår nya familjemedlem

Efter sillsäsong kommer grillsäsong och nu har en liten Weber Q120 flyttat in på vår balkong. Det är så trevligt att få grilla på balkongen och att dessutom ha en tillräckligt stor balkong för att det ska vara möjligt. Grillat är ju dessutom så himla gott att nu grillar vi mest hela tiden. Förra veckan blev det bland annat Jamie's Summertime tagliarini med grillade fläskytterfiléspätt. En rätt som jag varmt kan rekommendera.


Något annat som grillades förra veckan var halverade kycklingfiléer som serverades med en god sallad till. När man delar kycklingfiléerna går de snabbt att grilla och det blir lite extra gott om man har tid att lägga kycklingen i marinad redan dagen innan. Jag gjorde en sallad till med bland annat soltorkade tomater och kronärtskockshjärtan. Det hela toppades med extralagrad Västerbottensost som bara finns att köpa på Ostens hus i Burträsk där osten produceras.


Efterrätt är också gott att grilla och den här efterrätten är en favorit på sommaren. Det är en väldigt bra kombination med varma  persikor, fräsch yoghurt och söt honung. Kolla här för receptet på grillade persikor som vi även gjorde förra sommaren.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar