söndag 6 januari 2013

Nytt år, ny frukost

Efter en massa vörtlimpa och tunnbröd till frukost under julledigheten kändes det riktigt bra att börja den här söndagen med en riktig supergröt och kokt ägg. Jag har skrivit om den här gröten tidigare, men den är så himla god att receptet är värt att upprepas.


Supergröt (1 port)

1/2 dl rågkross
1 msk kruskakli
2 msk krossat linfrö
1 msk russin eller torkade tranbär
2 katrinplommon
1 fikon
1 1/2 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller en rundad plastburk med lock. Klipp plommon och fikon i små bitar och lägg bunken tillsammans med russinen. Häll över vattnet och rör ihop alla ingredienser. Låt stå i kylskåp över natten. Koka ihop gröten på morgonen med 1/2 -1 dl vatten och 1 krm salt. Servera gröten med kall mjölk. 

Det går bra att förbereda två portioner och bara koka upp hälften av gröten till första morgonen. Resten kan stå kvar i kylskåpet och kokas upp morgonen därpå. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar