torsdag 27 september 2012

Sopptorsdag

Efter en sommar fylld av sallader och grillat kött är det nu dags för höstens soppor och grytor. De flesta rotsaker är goda att använda till soppkok och den här gången blev det morotssoppa. Det är så enkelt att göra soppa. Bara fräsa lite lök i en gryta och sen lägga i morotsslantar. Därefter låta allt koka i grönsaksbuljong och när morötterna blivit mjuka är det bara att mixa ihop allt till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och kanske lite grädde. Det är också gott att tillsätta lite örtkryddor som t.ex. timjan.


Ikväll blev det lite extra lyx för min snälla och duktiga kusin var här och gjorde helt underbara svampbruschetta som vi åt till soppan. Den här svampbruschettan är något som även skulle passa bra som drinktilltugg eller förrätt. Snabbt, enkelt och extremt gott!

 

Svampbruschetta (4 port)

500 g champinjoner (ca 15 st)
1 baguette
1 frp Boursinost (det går även bra att använda mjukost med vitlök och örter)
Vit tryffelolja
Parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader. Skär svampen i mindre bitar och stek i smör. Krydda med salt och peppar. Skär baguetten i skivor och rosta på galler i ugnen ett par minuter. Låt brödskivorna svalna något och bred därefter ut Boursinosten. Fördela svampen på bröden och ringla över tryffelolja. Toppa med hyvlad parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar