lördag 10 september 2011

Afternoon tea

Hösten börjar infinna sig och nu gäller det att hitta på en massa mysiga aktiviteter inomhus. Scones är ett av mina favoritbakverk, eftersom det går otroligt snabbt att baka och man kan äta dem både söta och salta. Med tanke på förkärleken till den engelska klassikern är afternoon tea något jag varmt kan rekommendera.


Vanligt i England, hemlandet för afternoon tea, är att förutom scones servera både "trekantssmörgåsar" och bakelser till teet. Hemma hos mig bjöds det på afternoon tea för någon vecka sedan och då valde jag att göra söta scones med mörk choklad och trekantssmörgåsar. Sconesreceptet har jag skrivit om förut och det brukar verkligen gå hem hos alla. Trekanssmörgåsarna var dock en ny bekantskap som blev ett bra komplement till de söta sconesen.


Trekantssmörgåsar

12 skivor formfranska

Gurkfyllning
1 1/5 dl grovriven gurka
1/2 dl kesella
2 msk klippt krasse
salt och peppar

Pressa vattnet ur gurkan. Blanda gurka, kesella och krasse. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på tre brödskivor och lägg en brödskiva på varje. Skär bort kanterna och dela varje smörgås på hälften till en trekant.

Laxfyllning
1 dl kesella
1 msk riven pepparrot
1 tsk citronsaft
3 skivor rökt lax

Blanda kesella, pepparrot och citronsaft. Bred fyllningen på sex brödskivor, lägg lax på tre av brödskivorna och lägg de andra tre som lock. Skär bort kanterna och dela på samma sätt som gurksmörgåsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar