tisdag 1 februari 2011

Lax med mangosalsa

Som jag tidigare nämnt, blir det mycket jobb och lite matlagning just nu. Det betyder också att det mesta som lagas hemma hos mig tar max 20 minuter. Det blir även mycket som lagas efter det välkända mottot, man tager vad man haver. I går var det laxfilé som fick utgöra huvudingrediens. Laxen serverades med en massa godsaker som blandades ihop till en god salsa. Avokado är en perfekt bas i salsa tillsammans med en sötare frukt såsom mango eller ananas. Därefter kan man ta valfria grönsker, lite rödlök och så sweetchilisås. Snabbt, enkelt och riktigt gott!

Lax med mangosalsa

1 laxfilé
1 avokado
1/2 mango
en bit gurka
en bit rödlök
1-2 msk sweetchilisås

Tina laxfilén på låg värme i micron (om du gör som jag och tar fram den ur fysen när du väl börjar laga mat). Skär avokado, mango och gurka i bitar. Hacka löken fint och blanda med frukt- och grönsaksblandningen. Rör ner chilisåsen i blandning, krydda med salt och peppar. Stek laxfilé i stekpanna, några minuter på varje sida. Krydda med citronpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar