söndag 17 juni 2012

Japansk inspiration

Igår åt jag salmalax hemma för första gången. Den här fantastiskt goda laxen serverades rå tillsammans med japanska tillbehör. I förra numret av Elle Mat & Vin hittade jag ett recept med spenat och edamamebönor som med sin extremt goda dressing passade utmärkt till laxen. Utöver salladen hade jag skivad avokado, japansk soja, inlagd ingefära och wasabi. Laxen serverade jag som sashimi, alltså bara uppskuren i tunna skivor. En snabblagad och väldigt enkel japansk middag som dessutom smakade helt fantastisk.


Sallad med spenat, edamame och avokado (4 port)

1 påse spenat
2 dl frusna edamamebönor
1 avokado

Dressing
1 msk färskriven ingefära
1/2 dl japansk soja
1 msk honung
1 msk sesamolja

Skölj spenat och slunga den torr, alternativ låt rinna av på hushållspapper. Lägg edamamebönorna i kokande vatten. Låt koka i 3 minuter och spola därefter i kallt vatten. Skär avokadon i bitar. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda spenat, bönor och avokado på ett fat och ringla över dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar