söndag 11 mars 2012

Välmarinerat

För några helger sedan dammade jag av ett gammalt favoritrecept som mamma brukar göra och servera med hemgjord rostbiff, nämligen marinerade grönsaker med parmesanost. Jag serverade ugnsstekt lax till grönsakerna och det blev en riktigt god söndagsmiddag. Det enda som kan vara bra att tänka på är att grönsakerna gärna ska marinera i ett par timmar, så man får ha lite framförhållning innan den här rätten ska serveras.


Marinerade grönsaker (4 port) 

3 paprikor
1 squash
1 burk inlagda kortärtskockshjärtan
1/2 burk soltorkade tomater

Marinad:
1 vitlöksklyfta
1/2 msk honung
1/2 msk sweet chili
2 msk balsamvinäger
1/5 dl olivolja
salt och peppar

Tillbehör:
50 gram hyvlad parmesanost
50 g rostade pinjenötter
ruccola

Sätt ugnen på 250 grader. Skär paprika och squash i bitar och lägg på en plåt. Ringa över lite olivolja och rosta med i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela kronärtskockshjärtana och skär tomaterna i mindre bitar. Blanda tillsammans med de svalnade grönsakerna och häll över marinaden. Låt gärna marinera i ett par timmar eller över natten.

Lägg upp grönsakerna på ett fat. Strö över hyvlad parmesan, rostade pinjenötter och ruccola. Servera med önskat protein men grönsaksrätten passar väldigt bra till både lax, rostbiff och grillat kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar