onsdag 9 november 2011

Matlådetips

Det är ganska många på mitt jobb som brukar ha med sig matlåda, vilket gör att man ibland kan få lite trevliga middagstips genom att se vad kollegorna har med sig till lunch. Tidigare i veckan blev jag tipsad om broccoligratäng med fetaost när jag sneglade över på en kollegas matlåda, så ikväll blev det just broccoligratäng med feta till middag.


Broccoligratäng med feta (4 port)

1 frp fryst broccoli
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 frp fetaost
1 dl riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka broccolin i lättsaltat vatten. Vispa samtidigt ihop grädde och ägg. Salta och peppra blandningen. Häll av vattnet från den färdigkokta broccolin och lägg i en ugnsfast form. Smula över fetaost, häll på gräddblandningen och strö över riven ost. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills dess att osten fått färg och gratängen stelnat. Servera med t.ex. lax eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar