torsdag 29 september 2011

Snabb pastamiddag

Även om det inte är särskilt ofta, så köper jag också halvfabrikat ibland. I veckan blev det Farfars köttbullar från Dafgårds. Genom att fuska lite kan man faktiskt sno ihop en riktigt god måltid på bara några minuter. I det här fallet blev det köttbullar i tomatsås á la Italia. Med tanke på att middagen tog ungefär 15 minuter att laga, blev jag väldigt nöjd med resultatet.


Italienska köttbullar, snabbversionen (4 port)

4 portioner spagetti
1 prf frysta köttbullar
1 gul lök
1 vilöksklyfta
1 prf krossade tomater
1/2 tärning köttbuljong
oregano
timjan
salt och peppar

Sätt på pastavatten. Hacka lök och bryn tillsammans med köttbullarna. Lägg i en hackad vitlöksklyfta,  och häll över en burk krossade tomater. Smula över en halv köttbuljongtärning. Krydda med salt, peppar, oregano och timjan. Låt puttra medan pastan kokar. När pastan är al dente, häll bort vattnet och blanda med tomatsåsen. Servera med riktigt med riven parmesanost. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar